Tuesday, February 28, 2012

Bir Fikir Adamının Mektuplarından - 19


Hayatın tadını çıkarmak

Birinin hayatını mahvetmek istiyorsanız, ona zamanının kıymetini bilmesini söyleyin. Böylece hakkını vermediğini düşündüğü için bir türlü yaşayamadığı bir gençliğe ve “eski güzel günler”in anılarıyla oyalanamadığı için mutsuzluk içinde geçecek bir yaşlılığa mahkum olacaktır.

Genç dostum, her kim ki size “hayatın tadını çıkarmak”tan söz ediyorsa bilin ki ya aptal ya da kötü niyetlidir. Düşünmeden davranmanın erdeminden dem vuran bu şahsa dikkatlice bir bakın! İhtimal bunu bir yerde okumuş geveliyordur. Daha kötü ihtimal, sazan gibi her şeye atladığı için kaşı gözü yardırmış sizi de aynı felakete sürüklemek istiyordur. 

Halbuki kafası çalışan adam bir köşeye sotalanıp dünyayı seyretmeyi tercih eder. Çünkü eylem tekinsiz, düşünce ise bakidir.

Üstelik hiç belli olmaz, yeterince beklerseniz belki hayat ayağınıza kadar gelebilir.

Tevekkülle sizin,

Hurşit Seçkin



4 comments:

gonenc said...

erlkönig i araştırıyordum ki bloğunuzu gördüm. Demem o ki paylaştığınız cümleler çok hoş, çok yakın.

Esin Bozdemir said...

İlginç bir yaklaşım!.terzinin kendi söküğünü dikemediği gibi!..insanın, "fikri ne ise zikri de odur!" diye boşuna denmemiş!..sazanlar çok olunca sazlıklardan havalananlar da çok oluyor:)) fikir adamının perspektifinden hayat algısı! ters orantıyla düz mantık gibi geldi bana da!..:))

madamkiaylak said...

"scientifically yours"
Hurşit Seçkin'e mektup arkadaşı bulduğuma inanıyorum. Bu mektup kendisine ulaşmış olsaydı hoş bir cevap da yazardı gibi bir his de var işte içimde.

http://www.lettersofnote.com/2012/03/scientifically-yours.html

Meltem Gurle said...

Hursit'e bundan daha iyi bir mektup arkadasi olamaz. Haklisiniz.