Thursday, May 19, 2011

Güvenli Zihin Paketi

BirGün
8 Mayıs 2011

Kurt Vonnegut’un anısına saygıyla…

Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak ve toplum sağlığını korumak amacıyla, hükümetimiz çok yakında “Aklım Rahat, Zinde Hayat” sloganıyla yepyeni bir yaşam paketi uygulamasına başlayacaktır. “Güvenli Zihin” adı altında piyasaya sürülecek bu paketle birlikte, zihnimizin hangi bölümlerine ulaşım sağlayabileceğimiz ve hangi melekelerimizi özgürce kullanabileceğimiz belli başlı bir takım kurallara bağlanacaktır. Böylelikle halkımızın ruh ve akıl sağlığını istenmeyen etkilerden korumak mümkün olacaktır.

Bilgi işlem uzmanlarımızla nörologlarımızın uzun ve meşakkatli çalışmalar neticesinde hazırladığı “Güvenli Zihin Paketi,” değişik yaş ve meslek gruplarına hizmet verebilmek üzere tasarlanmıştır. Gençleri, hayalgücü ya da özgür irade gibi ileride toplumun bir parçası olmalarını zorlaştıracak zararlı eğilimlerden korumak için düşünülmüş olan “Çocuk Paketi,” beynin ilgili bölümlerine ulaşımı tamamen engelleyecektir. Çocukların bu konudaki her teşebbüsü düşük dozlarda elektrik şokları verilerek önlenecek ve küçük beyinlerin daha erken yaşlarda havuz problemleri, kahramanlık şiirleri ve ezber metinlerle meşgul edilmesi garanti altına alınacaktır. Böylece dini ve milli duyguları kuvvetli, toplumla azami uyumlu fertler yetiştirmek mümkün olacaktır.

Aileleri toptan dönüştürmeyi öngören “İndirimli Aile Paketi” bu programın en büyük başarılarından biri olarak görülmektedir. Aile dışı oluşumlar, maazallah çarpık cinsel eğilimler ve evlilik karşıtı görüşler bu paket içinde değerlendirilecek ve böyle durumların daha ortaya çıkmadan engellenmesi için gerekli önlemler alınacaktır. Bunun için beynin hazla ilgili bölümlerine birer çip takılacak ve bütün bir ailenin faaliyetleri kontrol altına alınacaktır. Aile içinde cinsel olarak aktif bütün bireylerin günlük heyecan çizelgeleri not edilecek ve olağandışı durumlar gözlendiğinde gereği yapılacaktır. Otobüste öpüşenler gibi meseleler de böylece ortadan kalkacaktır. Bu tür eylemleri icra edenler tehdit, taciz ve tecrit edilecek, bu da yetmezse ellerine birer “Namus Hocası” verilip haftada bir sınava tabi tutulacaklardır.

Aile Paketi’nin en güzel tarafı kullanıcıya göre değişiklik göstermiyor olmasıdır. Bir paket bütün bir aile için yetecek, 7’den 70’e herkes aynı zihniyeti tepe tepe kullanabilecektir. Zaten farklı filtreleme sistemleri kullanmak isteseniz bile, aile paketi buna izin vermeyecektir. Böylece bütün bir ailenin birlik ve bütünlüğü de garanti edilmiş olacaktır.

Bunun yanı sıra, değişik meslek gruplarına özel “Profesyonel Zihin Paketleri” de düşünülmüştür. Araştırma yapabilecekleri güvenli alanları belirlemek için sosyal bilimcilerin kafalarına “düşük yoğunluklu ayrımcı çip” takılacak ve zihinlerinin yalnızca arzu edilen meselelerle meşgul olması sağlanacaktır. Sistem karşıtı olduğu bilinen karikatüristlerin zihinlerinde 7/24 “Heidi” ya da isteğe bağlı olarak “Arı Maya” gösterilecektir. Gazeteciler ise daha kuvvetli bir denetime tabi tutulacak ve hükümete dair eleştirel bir tutum benimsediklerinde düşünceleri her seferinde “Necefli Maşrapa” görüntüsü ile bölünecektir. “Güvenli Zihin” programı bu nostaljik dokunuşla ülkemizin renkli tarihine selam göndererek geçmişle bağlarını tazelemektedir.

Politikacılar için hazırlanan paket ise “Temiz Zihinler” adı altında tamamen ayrı bir program olarak düzenlenmiştir. Bu paket politikacılara siyasi dokunulmazlıkla beraber “insani muafiyet” de tanımaktadır. Şimdiye kadar insan hakları, etnik meseleler, cinsel ayrımcılık gibi konularla meşgul edilen siyasetçiler bundan sonra böyle taleplere pabuç bırakmayacak, çünkü zihinlerinin eşitlik ve adalet duygusu gibi insani vasıflarla ilgili bölümleri tümüyle ulaşıma kapatılacaktır. Bu konuda daha önceki tecrübeleri de zihinlerinden silineceği için, gıcır gıcır yepyeni ve sorunsuz beyinleriyle memleketin ekonomik sorunları ile rahatça ilgilenebilecekler ve ülkeyi daha iyi bir geleceğe taşıyacaklardır.

Hükümetimizin yeni Güvenli Zihin Paketi’ne inancı sonsuzdur. Bu paketle birlikte ulusumuz daha önce ulaşmadığı yüksekliklere çıkacak, ayak basmadığı yolları yürüyecek, inmediği derinliklere ulaşacak ve, ne mükemmel bir şeydir ki, bunların hiç birini farkedemeyecektir. Kafası karışmayacak, rotasından şaşmayacaktır. Kimse sırayı bozmayacağı için ileriye hep daha ileriye yürümek mümkün olacaktır.

O zaman, sevgili vatandaşlar, ‘Aklım Rahat, Zinde Hayat’ demenin zamanıdır.

No comments: